De make-upgids voor een feestelijke of formele avond

Je klaarmaken voor een deftig feest zoals een huwelijk stopt niet bij het kleed en het kapsel. Make-up is één van de basiselementen om een stralende look te creëren. Feestelijke make-up aanbrengen is niet zo anders dan dagdagelijkse make-up opdoen behalve dat je wat meer kleur en drama mag creëren. Je zal wat meer setting spray aanbrengen zodat de make-up langer zichtbaar blijft.

De voorbereiding

Maak je gezicht schoon. Voor je make-up aanbrengt, moet je je gezicht wassen en alle restjes van lotions en vuil verwijderen. Gebruik daarvoor een zachte tonic en was je gezicht met lauwwarm water. Daarna dep je je gezicht zachtjes met een handdoek. Niet wrijven, dat droogt je vel uit. Heb je die dag ’s morgens make-up opgedaan, verwijder die dan eerst met make-up-verwijderaar om daarna pas je gezicht te wassen.

Smeer een dagcrème op. Het voorkomt dat je huid uitdroogt. Breng nadien een primer aan maar wel pas als de crème goed is opgedroogd. Dat is heel belangrijk. Een primer zorgt ervoor dat je make-up er lang goed blijft uitzien. Zeker op een dansfeest vermijdt de primer dat je steeds weer je opnieuw moet opmaken in de toiletten. Breng een beetje primer aan op je voorhoofd, neus en wangen en smeer het zachtjes uit met je vingers of een watje. Vermijd de zone rond de ogen. Na de primer wacht je een paar minuten voor de foundation op te doen.

De foundation breng je op dezelfde manier aan als de primer. Er bestaan veel verschillende kleuren. Om te testen of je een foundation hebt die past bij jouw huidtype en kleur doe je een beetje op de kaak en kijk dan hoe ze je staat in het licht. Smeer foundation goed uit. Je wil niet dat je gezicht een andere kleur heeft dan je nek.

Accentueer je ogen

Nu de basis goed zit, kan je beginnen aan de ogen. Wil je dat je oogschaduw langer blijft, kan je een primer op je ooglid aanbrengen. Welke kleur oogschaduw het best past, hangt van veel factoren af. Het is aan te raden om eerst de kleur van je avondjurk te kiezen voor een nieuwe kleur oogschaduw te kopen. Avondjurken vind je in alle kleuren. Je kan inspiratie online opdoen zoals bij JJ’s House. Vervolgens hou je rekening met je kleur van ogen. Heb je donkere ogen, is het mooi om donkere oogmake-up te kiezen, heb je net lichte ogen, is het beter om lichtere oogschaduw op te doen. Vergeet niet om je ogen af te werken met een beetje mascara.

De lippen hou je voor het laatst

Pas als je ogen af zijn, begin je aan de lippen. Felgekleurde lippen en zwaar opgemaakte ogen maken je look ordinair. Doe dat niet. Maak ofwel je ogen zwaar op of leg het accent op de lippen. Wil je je lippen in de verf zetten, gebruik dan behalve een lippenstift ook een lippenpotlood. Vergeet ze niet eerst in te smeren met een crème. Zo blijft de lippenstift langer erop.